Hare Krisna (mozgalom) szekta

Az Úr neveinek dicsérete nagyon szép és rendkívül áldásos tett, ez oké, DE az a probléma, hogy a képen látható fiatalokhoz hasonló tagok elhitték, hogy nekik így és ezt kell megélni, ebben a formában, a menet képviselte intézmény szervezetében, de sajnos sokak nem voltak erre képesek, nem tudtak azonosulni teljes mértékben az előírtakkal, és eltorzult a belső énképük, monotonná vált a lelki életük és végül kiüresedtek, és ha nem kaptak pozíciót, akkor kiestek és rosszabb helyzetbe kerültek, mint voltak.

A pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve.

Korábban én is tiltakoztam az ellen, amikor a szemembe mondogatták az utcán, hogy ez a vallás a HK mozgalom valójában egy szekta, pontosan olyan szekta, amitől a szülők rettegve óvják gyermekeiket, ahogyan mi nálunk is ez történt, de persze nem hallgattam a jó szóra. Még a kedves szülők sem tudták, hogy mennyire igazuk volt a meghatározásban, amikor a vallásomat leszektázzák. A laikus ateista szemlélet mód gyorsan elintézi a gyermek hiedelmeit, de azért ez nem ilyen egyszerű, mert én nem hirtelen hasból szektázom le a Hare Krisna mozgalmat, ezhosszú út volt, idő kellett hogy valóban lássam a dolgokat, meg kellet érni, el kellett bukni, hosszú történet ez...

Mikor kiraktak a szerzetesi életből (erről írtam már), akkor magában az intézményben, a magyarországi képviselőkben csalódtam, s úgy hittem, hogy velük van gond, nem a Krisna vallással, nem magával a mozgalommal, amit képviselnek, de mostanra rájöttem, hogy de igen is, az egész rossz: az egészet úgy ahogy van le kell söpörni a lelkünk asztaláról. Elkövettem azt a hibát, hogy ezen a képzeletbeli asztalon hagytam pár dolgot és ahhoz raktam be új elemeket, de még úgy sem volt jó a helyzet, és ezek után mondtam ki, és megvilágosodtam, hogy az egész HK-m nem jó, semmi, se az elvek, se a megközelítés, filozófiában még csak-csak, de az Isten-kép, a szentírások magyarázatai, szűk látókörűséget ad, letompít és eltompít, ráadásul ezt a tompa "ne-gondolkodj" és "ne-nézz-máshová" féle megközelítést mindig is éreztem, és később már rendkívül zavart, teljesen antiszociálissá tesz, bezárj az agyadat, ha nagyon belemerülsz ennek a vallásnak a hitéletébe.

Ezeket úgy mondom, hogy a mai napig Visnu az Egy Isten híveként élek, de nem fogadok el semmilyen szektás megközelítést, se intézményt, sem rendszert, mert tudom, hogy Isten nem akarja, hogy őszintétlen, robot hívő legyek, egy szektavezért segítve, akit meg nehéz leellenőrizni, hogy Ő valóban a teljes igazságot adja át....vagyis ezt mondjuk lelehet ellenőrizni, de ahhoz sokat kell tanulni és nagyon józannak kell lenni.

Meg kell érteni minden józan embernek, hogy a HK-szekta mozgalom tönkreteszi az embereket, lelkileg elsorvasztja, s hogy miért, azért, mert a mozgalom tanai rendkívül erőszakosak, egészségeteken, emberellenes életmódot akar ráerőszakolni, olyan személyekre, akiknek 99%-a erre nem képes, és azok, akik ezen túl felveszik a hitéleti rendszert, beveszik, magukévá teszik az elveket, irányelveket, abból csak egy mesterséges önerőszakolás lesz, amibe a végén az ember már nem lesz önmaga, egy lelki ronccsá, indentitás zavarossá és személyiség zavarossá válik, míg végül teljesen elveszti a józan gondolkodás képességét, s kikapcsol az agya, és nem lát már más alternatívát, és tiltakozik minden ellen, ami nem a szektától jön.

Nem fehér-embernek való a HK-mozgalom szektás kívánalmai. A HK szekta irányelveit nem is támasztják alá a szentírások.

Az alapító jót akart ezzel a mozgalommal, de sajnos sosem lesz jó abból, ha vallást erőltetek másokra. Nem egészséges ráerőltetni másokra egy olyan dolgot, ami nem való az egyéneknek,  és ezt a tényt a történelem bizonyítja. Minden léleknek van saját fejlődési útja és saját tempója, és mindenki más és más, nem egységes. Nem lehet azt mondani, hogy ezek és azok az elvek univerzálisak és mindenkinek jó NEM NEM NEM! Mindenkinek másképpen megy be.

A szentírások, Goswamik írásaikban nem írtak le szabályozó irányelveket, amiket ha nem követsz, akkor pokolra mész és Isten meg fog büntetni , Nem. A szentírások csak pusztán javaslatokat tesznek, hogy ezt is azt csinálod, akkor ez és az milyen kedvező, de hogy neked személy szerint mi való, azt csak egy személyre szabott Guru mondhatja meg, de ilyen Guru kevés van, s annál több a csaló. Szóval a legjobb dolgot akkor tesszük, a legbiztonságosabban akkor járunk el, ha saját magunkra számítunk és úgy kapcsolódunk tetszik, ahogy nekünk tetszik, szeretetből, mert itt ez a lényeg: az Istennel való szeretetteli kapcsolat.

A Szekta:
Nagyon sok tanulmány született a szekta tagokról, a vallási fanatikusokról, a vallási mozgalmakról, hogy mi is történik egy ilyen személy agyában, hogy hogyan képes akár öngyilkosságot is elkövetni, hogy lehet, hogyan süllyedhet ilyen mélyre az ember tudata, s nem veszi észre, hogy rossz úton jár, hogy amit csinál azt valójában nem kéne megtennie és élhetne szabadon?  Az alábbi videóban egy hölgy erről beszél, egy szélsőséges példa, oké Krisnások farmján nincs tömeges öngyilkosság, de lélek-öngyilkosság az van....fizikai test az nem hall meg, de a szellem az igen....

Régen láttam egy dok. filmet a Spektrum tévén a szektákról és a híres Om szektát mutatta be, akinek a vezetője sok ember halálát okozta, amiért börtönbe is került, és ezek után az egyik szekta tagot megkérdezték, hogy mi a véleménye a Gurujáról és azt mondta, hogy ő most is kitart mellette, és ez valami isteni próbatétel lehet a számára...szóval szerencsétlen embernek kikapcsolták az eszét, és akkor gondoltam azt, hogy "Jaj istenem! Ugye nem leszek én is ilyen őrült?".......

Szóval vigyázzunk a józan eszünkre, mert a szektavezérek kikapcsolják, és feladjuk az ítélőképességünket, a saját autonómiának. Ez egy nagyon bonyolult dolog, mert sokan beszélnek a szektákról, főleg ateisták, de nagyon legyünk résen emberek!!!

Vigyázzatok a papokkal, gurukkal, vallási vezetőkkel, mert ezek a személyek lehet nem spirituálisak, csak felvették a szerepet valamilyen külső nyomásra, amely téves elképzeltéből, rossz mintából születik.