Öngyilkos lett egy krisnás hölgy

Az alább olvasható halálos kimenetelű "bal-eset" áldozata Z.Ágnes (Jyotirmayī Devī Dāsī) krisnás hölgy volt. 



Az MKTHK hivatalosan is balesetként tette közzé a krisnások belső e-mailes körlevelében, holott több tag tudja, hogy bizony...öngyilkosságról van szó.

Ezt onnan tudom, ill. tudják, hogy a hölgy búcsú sms-eket küldött barátainak. Tudomásomra jutott, hogy egy  év alatt két alkalommal is próbálkozott gyógyszerekkel még krisnás szerzetesként. 

Ágnesnek gondjai voltak, minden bizonnyal mentálisan, már a krisnás korszaka előtt is, amiről az egyház személyek tudtak, de nem vettek tudomást erről. Inkább ráerőltették az utcán való koldulást, mert amikor éppen fel-hangulatban volt jól teljesített, és ez a krisnás vezetőségnek megfelelt, viszont a depressziós kirohanásait nem tudták kezelni, és kirúgtak, ill. eltiltást is kapott emiatt.

Alapvetően az egyház nem tud gondoskodni más lelkéről, ilyen szinten se, nem tudnak mások problémáival mit kezdeni, és sokszor csak kirúgják őket, ha nem éri meg nekik, hogy bent tartsák maguk között. Ez a krisnás templom nem nem az a hely. Biznisz az egész...

Sokat nem kívánok a történteken lovagolni, mert már nem igazán foglalkoztat a krisnások, s egyéb más vallási hitélete. Számomra ez az eset azt mutatja, hogy ez az egyház nem foglalkozik a lélekkel, inkább kihasználja azt, a még fiatal embereket, lányokat, nőket, gyerekeket, férfiakat, akik kiállítanak az utcára tarhálni a milliomos Guruknak, vezetőknek (korábbi cikkekből értesülhetett az olvasó, hogy egy-egy gurunak számos háza, ingatlanja van több helyen a világban, miközben lemondásról papolnak).

Szegény leány, vagy éppen szerencsés -- nem tudom -- még fel is lett avatva idén. A guru megígérte, hogy vezeti őt... a sínekre igen.... szép kis vezetés, s szerencsére én feladtam, az ilyen lelki apai kapcsolatot,...fudenemvoltkönnyű ....

S itt megragadom az alkalmat, hogy olvasásra ajánljak két könyvet a vallásról, melyekben spirituális tanítást is közreadunk az új-kor embere számára.