Légy szabad minden vallásos elfojtástól mentesen


A Krisna-völgyben minden évben megrendezik a turista csalogató búcsút, amely során még több bevételt szedhetnek be a kíváncsiskodó tömegtől, s most már rendszeressé vált, hogy egy bizonyos tanyasi ház kitárja ajtaját, belehet menni, meglehet tekinteni a szobákat, a konyhát, a ...WC-t, mert olyat nem igen látni...tulajdonképpen  nem is tudom, hogy az emberek mit várnak egy krisnás háztól, hogy mégis mit találnak bent, valami egzotikus keleti dolgokat, vagy mit?...hát csalódniuk kell, mert a ház szobái, mintha iroda lenne. A krisnás is csak egy ember, nem földönkívüli, a házban nem látni semmi szokatlant, nincsenek szemet gyönyörködtető, elképesztő tárgyak...
No, de nem is ezért írok, hanem érdekes itt az, ahogy a kirakati krisna-hívők élnek, ... a házuk árulkodik bizonyos dolgokról, amikről nem beszélnek a tömeg előtt. ..... a videó: https://youtu.be/LTWjLtkEVk4

Kevesen érzik át lehet, de valójában ez a ház, amit rendszeresen mutogatnak (csak Lila-suka dász, akit a videóban látunk beszélni, csak ő képes és tud, vállalja, vagy egyedül csak őt találtak alkalmasnak arra, hogy beszéljen, előadjon, s megmutassa szerény lakhelyét....nem tudom a többi lakossal mi a szitu, azaz hogy tudom...voltam náluk...) szóval, ez a ház szomorú életet tükröz, pont azt, amiről beszéltem, s írtam a blogban, az elmúlt néhány alkalommal, hogy a valódi szerelem, szeretet, az érintés, az ölelkezés, a cirógatás, a csóknak nincs helye a házban..
Ugyanis ha megnézed, a házban két szoba van,  a férj és feleség külön él, egy-egy ággyal, külön minden. Ez azt jelenti, hogy a párok külön élnek, hogy megvetik a párkapcsolatbani életet, a szerelmet, ahogy azt látjuk Indiában is, ahogyan a vallásuk azt megköveteli, előírja, tanítja.

 Az édes együttlétet eldobták sokak, mert tévesen úgy hiszik a szerelem, a szex fejlődésük gátja. Ez abból származik, hogy annak idején a risik, bölcsek magasabb rendűnek gondolták minden szinten magukat az állattól, de a szex, a szeretkezés nagyonis állatias tevékenység, hogy elérjük a gyönyört, ahhoz két ember szükséges, de a risik úgy gondolták, -- a szextől való félelmükben -- hogy meditálással érik el az extázist. Pedig sok történet szól arról, hogy  a hosszú meditációik után végül mégis nők ,vagy egy nő karjaiban kötöttek ki, ...elkezdtek hallucinálni, szép nőkről. Az úgy nevezet szentek mindig is küzdöttek a szexualitás ellen, a mai napig a vallások harcolnak a szexuális energia ellen. A híveknek azt tanítják, hogy ez rossz, hogy lekötötté válsz. Arra bírnak rá, hogy folytsd el a szexuális energiáidat, tagad meg önmagad, ne élj szabadon, önmagad képességeivel. Az ilyen elfojtásokból van rengeteg sok tragédia, még a vaisnava vonalon is, ami botrányos, és torz. Az ilyen elfojtásból születik a pornográfia, aminek rengeteg úgynevezett szent esik áldozatul végül.

A nőnek szüksége van a melegségre, érzékenységre a társától, a párjától, de tudjuk, hogy az ilyen vaisnava irányzatok megvetik ezt. Főleg a nő számára fontos, hogy minden nap találkozzon az öleléssel, a szeretettel és szerelemmel. A Nő magasabb rendű lény, s nem olyan tuskó mint a férfi, akinek érzékenysége tompább. A Nő sokkal élőbb, s ha nem kapja meg a melegséget, akkor elhervad. Sok krisnás nő is elhervad, mert nem kapja meg a párjától az igaz melegséget, amit érintésekkel lehet csak átadni. A vaisnava irányzatok megvetik a nőket, dugdossák, alacsonyrendűnek vélik.

A videóban látható, a házban nincs gyermekszoba, nem is férne el egy gyermek, de nem is kell, mert a szóban forgó férjnek és feleségnek nincs gyermeke...a krisnás tanítások szerint egy gyermektelen házastársi élet olyan, mint egy sivatag, s bele sem merek gondolni, hogy mennyire szomorúak lehetnek emiatt, pedig volt rá próbálkozás, de nem jött össze...mert úgy gondolom, hogy nem élnek egészséges párkapcsolatot.... nagyjából tudom az előadó fél-család drámáját, s szomorú történet, de nem arról van szó itt, hogy most mások életén nyamjogjak, de mégis érdemes beszélni erről, ha már megmutatják az életterüket, mert az életpélda fontosabb, mint a filozófia. Ezekkel csak azt szeretném érzékeltetni, hogy a krisnás élet sem menyország, s olykor kifejezetten szomorú életet élnek, pedig azt tanítják, hogy a Krisna-tudat megváltoztatja az életedet, s boldogabb lehetsz, ha Haré krisnázol, szolgálsz, gyakorlod a lelki életet, akkor boldog lehetsz, de ez nem igaz. ... ez nem így működik...főleg nem elfojtásokkal, hogy a szex az rossz dolgok, hogy a párodat csak egy zsáknak tekintsd, aki kihordja  afiadat...mert ezt tanítják: a nő az csak egy zsák.

Nem attól leszel boldog, mert énekled a Haré Krisnát, bejársz Krisna oltárjához, imádod őt, szolgálod őt, ettől, pusztán ettől, hogy követi az előírt szabályokat, ettől még senkit nem láttam boldognak... én tízen, majdnem húsz évig próbáltam és semmi...láttam gyakorló hívőket...jó részük már sehol sincsenek....élik a saját életüket, ahogy nekik tetszik, szabadon, függetlenül, annyi lelkiséget vállalva, amennyit meg tudnak emészteni, s végül ide fog jutni mindenki, előbb vagy utóbb....

Ezért írom ezt a cikket is, hogy erre figyelmeztessek mindenkit, hogy idővel, ha őszinte vagy magadhoz, akkor nem teszel magad ellen olyat, amihez valójában nincs lelked, nem tagadod meg saját energiáidat, így nem azért gyakorlod a lelki életet, mert azt mondják róla, hogy neked ez jó, mert a könyvek írják, mert a guru kéri... Élj természetesen, egészségben!!! nem a természetes szexuális energiát kell megvetni, hanem a szennyet, a rosszat, de a szexben, szeretkezésben nincs semmi rossz, nem bántasz vele senkit...mégis üldözik a vallások, hogy bűntudatod legyen, mert egy bűntudatú személy legyegül, és jól lehet irányítani.

Az egészséges, természetes szexuális energiád kibontakoztatása nem bűn.

A lelki gyakorlatokat sok krisnás azért tartja, mert az elvileg jó, hiszi, hogy majd valamikor jó lesz, vagy a guru kéri, a közösség kéri, figyeli...a krisnások közössége emitt működik, mert nem saját magukért élnek, hanem másokért, mások megítélése érdekében, mert felelősséggel vannak a közösség irányába, s muszáj nekik krisnás életet élni, minta szerűen. Sok más pszichológiai tényező van mind emögött, de nem azért krisnás ez a házaspár sem, mert boldogok. Semmivel sem boldogabbak, vagy boldogtalanabbak a házukban sétálgató Józsefnél és Icánál és Marcinál...más helyen, másik házban laknak, lehet kisebb, lehet nagyobb, de nincs különbség, azaz csak az, hogy vallásos elfojtatásban élnek és a legrosszabb, hogy ezt prédikálják mások felé.

A satabil, minőségi élet nincs szerelem és szeretet nélkül. Ha nincs szerelem az életben, akkor nem tudsz fejlődni a lelki életben. A mély, s igaz szerelem megtapasztalása, gyakorlása sokkal magasabb rendű annál, hogy robotszerűen éled mások életét, a guruét, a könyvekben leírtakat, márpedig a krisnások ezt és ilyen életet hirdetnek, ilyet mutatnak, be, mutogatják, mintha ez lenne az ő életük, a mintapélda, a minta élet...egyszerű élet, maga szintű gondolkodás...mert krisnás valaki, nem lesz több a lélek.... ez sok tapasztalatból mondom, .. az életek ezt mutatják...

Akkor leszel boldog, ha ÖNNÖNMAGAD VAGY, ha úgy élsz, ahogy TE megteremted, de nem úgy ahogy neked azt megteremtik. TE TEREMTED a saját életedet. A krisnás nem kreatív, csak éli a mások életét. Sablon életet élnek. A szexuális energiád lélekben fejleszt, lehet általa fejlődni. hatalmas bioenergia szabadul fel a szeretkezéskor, amelyben a partnerek egyaránt kinyilnak, sugároznak. A szex Isten ajándéka. 

Éld és gyakorold a spiritualitást úgy, ahogy TE szinted azt megkívánja, ne higgy senkinek, ne köteleződj el és le semmi és senki irányába...s tudod miért? Mert, el-köteleződsz, akkor lekötötté válsz, s fejlődésed megáll, hiszen kötött állapotban nem tudsz tapasztalni önnönmagad zavartalan lehetőségeivel. Tanulj, érlelődj, gyűjtsd az ismereteket, olvass, kutass, kísérletezz, tapasztalj, szeress és fejlődj.Egy krisnás zár gondolkodást megkövetelő rendszerben ezeket képtelenség gyakorolni, ugyanis ez a vallás is korlátokat szab a szabályos, szabad szellemi fejlődésedben.

Az életnek része a változás, a szüntelen átalakulás, a transzformáció. Ezt hívják érlelődésnek, s az érlelődés tapasztalása maga a fejlődés. Amikor nem tapasztalsz, NEM VÁLTOZOL, akkor stagnálsz, ekkor a fejlődésed megáll -- megrekedsz. Egy ilyen krisnásokhoz hasonló közösségben a megrekedés garantált, ahogyan garantált a stagnáló lelkiség, hiszen ezt hirdeti: a kötelező szabályozott életet. A mások által előírt élet viszont börtön lehet számodra, ahol tilos a kitekintgetés, a szabad gondolkodás, a kritikus szellem, ahol tilos érezni szabadon.

Szabadnak születtél, hát legyél szabad tudatú. A szabad tudatosság híve legyél, nem valaminek, valakinek a tudatában. Krisna-tudat.... milyen tudat is ez? Az, hogy mindent egy ismeretlen Krisna nevű Istenért vagy, élsz létezel, megfeledkezve saját magad szabadságáról. Isten elvileg szabad akaratot adott, de akkor miért akarna belegyömöszölni egy csak is kizárólag neki alárendelt szerepbe. Hol van itt a szabadság?

A Krinsa-tudatos élet valójában lekorlátoz, csak gondold át.

A krisnásoknál is megtiltják hogy szabadon tapasztalj. Az úgynevezett guruk nem is látják a lelkedet, ennél fogva nem is képesek olyan irányt mutatni, ami NEKED való lenne, mert ők maguk is megrekedtek egy szektában, s mindenki másnak is csak ezt tudják kínálni, s közben nem veszik észre, hogy az ilyen bezáró élet senkinek sem jó. Mindenkibe sulykolják belé a szabályokat, akiknek még tapasztalni kellene tovább és tovább... Az ilyen szekták csak hitegetnek, de élhető példával nem szolgálnak.

Én azt javaslom, hogy maradj a középúton. Ha lélekben őszinte vagy, ha magadba nézel, látod önmagadat, hallgatsz a szívedre, az isteni szóra, akkor a helyes úton fogsz járni.