Több mint 8 millió könyvet értékesítettek világszerte, de a BBTI csak 838 859 dollár bevételt mutat fel

Hová tűnt el a pénz? 

Kérdezi egy krisnahívő az egyik videójában https://youtu.be/-z-Tjj7Wr-w

Mi a BBTI éves bevétele? Az amerikai adóhatóság szerint 2016-ban (az elmúlt évben) a BBTI  (http://www.bbti.org/  az egy nemzetközi krisnás kiadványokért felelős tröszt) teljes bevétele 838 859 dollár volt. A World Sankirtan Hírlevél ( a könyvárusítással kapcsolatos hírek) szerint több mint 8 millió könyvet értékesítettek az adott évben. A Hírlevél szerint egy nagy, 300-500 oldalas könyv 1 könyvponttal egyenlő, a 2016-os könyv összes pontja pedig 8 146 115 volt. Milyen árat számítanak fel a templomok a BBTI nagyobb könyvei után? Árlistájuk számos árat tartalmaz, de úgy tűnik, hogy átlagosan körülbelül 2,50 dolláros árat mutat 1 könyv.

Egy kis matematikai számítás azt mutatják, hogy Prabhupada összes könyvének jövedelme 2016-ban jóval több, mint 20 millió dollár volt! 8,145,155 x 2,50 $ = 20,365,287,50. Prabhupada úgy akarta, hogy a szerzői jogból származó bevétel fele több könyv nyomtatására menjen, a másik fele pedig egy Építési Alapba kerüljön, hogy templomokat építsenek, vagy meglévő templomokat tartson fenn. Természetesen a 8 millió könyvből származó pénz egy része külföldi BBT-s könyvekből származik, de az épületalaphoz való hozzájárulás, akár külföldi, akár a BBTI-től, a 20.000.000 dollár felének ott kell lennie.

Ez nem filozófiai vagy érzelmi probléma: ez a matematika. Úgy néz ki, hogy az egyházi pénzeket csalják el a BBT-nél. A templomok építéséhez 10 millió dollárt kéne biztosítani -- véli a krisnahívő. Még akkor is, ha minden pennyt az épülő mayapuri Védikus Planetárium Templomába tették, még mindig 6 millió dollár hiányzik.

Mit lehet tenni? Az első dolog, amit meg kell tennünk, az információ terjesztése. Van egy pszichológiai jelenség, az úgynevezett „tanult tehetetlenség”. Ne áldozzunk a tanult tehetetlenséghez, és tegyünk valamit a hatalmas igazságtalanság ellen! Egy másik furcsa pszichológiai jelenség az, hogy néhány ember nem hajlandó elhinni semmit, ami ellentétes a korábbi meggyőződéssel. Tehát, ha valaki úgy véli, hogy a BBT megbízottai őszinték, még akkor is, ha a szemük előtt szilárd bizonyítékok vannak, a kognitív disszonanciának nevezett jelenség nem engedi meg őket látni.

Magyarországon is nagy a hívek körében a sötétség. Itt nagyon keményen megy a népbutítás, mert a GBC befolyása roppant erős.

Azok az emberek, akik ezt a pénzt irányítják, ugyanazok az emberek, akik irányítják a politikákat, amelyek következtében gyermekeinket rettenetes módon kínozzák-- mondja a videóban a krisnás hölgy, és ahogyan a korábbi cikkeben ezt olvashattuk is, hogy a szexuális pedofil ex-guruk a mai napig előkelőségnek számítanak. A múltbeli politikájuk az volt, hogy egyszerűen figyelmen kívül hagyják a panaszokat, és folyatják a szokásos dolgaikat. Ezt nem szabad elviselni.....hát sok szerencsét a harcba, de sajnos ez ISKCON vezetés egy maffia bűnbanda...sokkal súlyosabb a gond, mint Ő azt naivan eltudná képzelni.

Akinek van ezekről néhány gondolata -- kéri a hölgy-- írjon nekem további információkat: anuttamadd@gmail.com vagy hívja: 360-496-0058