Hogyan gyűjtenek össze 46000 1%-os felajánlást tiszta szívvel?

Mire költhetik a krisnások a kb. 500 millió forintos összeget, amit az adó%-ból kapnak?



Egy a videóban látható krisnás az interjú végén a spirituális fejlődésének folyamatáról tesz vallomást, mert szerinte még a tökéletesség messze van....de hallgasd csak, hogy mit tanítanak neki erről:



Szóval most még nem érzi magát jól, nem gyakorolja tiszta szívből a spirituális életét, és csak azért teszi a dolgát, mert mondták, hogyha kint a hidegben ácsingól és pénzt gyűjt szorgosan, mint a méhek és eladja a Bhagavad-gítát, fú hát akkor eléri a spirituális csúcsot és tiszta szívű személy leszel. ...hát nem tudom gyerekek.

Azért mert ezt mondták neki...jó duma.... meggondolt és logikus és érthető válasz arra, hogy hogyan fejlődjön valaki a lelki életben tiszta szív szintjéig: dolgozz a krisnás főnököknek, szedjél gyümölcsöt, szolgáld az egyházatyákat, csináld azt, amit mondanak... Ismerek olyan személyt, aki 30 éve így "szolgál" és odáig süllyedt le gyakorlatilag, hogy most az 1% kampány idején (meg az eddigiekén is) az csinálja, hogy könyvelőket keres fel, akik beirkálják  a megfelelő helyekre a Krisna egyház 0389 technikai számot az adózó tudta és beleegyezése nélkül ..jó tiszta szívűségre vall ez a szolgálat... Nyilván a könyvelők kapnak némi juttatást is ezért a kis szívességért, ugye..... Ezt  a csalást, trükkös dolgot úgy magyarázzák, hogy az adózó és a könyvelő részéről ez egy úgynevezett agjáta-szukriti tett, azaz nem tudatos jámbor tett, s így lelkileg mindenki fejlődik, mert a pénz Krisnhához vándorol, ...250 millió forint, ami 46 000 felajánlás után kapnak. Ja, és az csak az egyik 1%, mert ott van a második 1%, amit szintén odalehet adni krisnás alapítványoknak, és így kb. 500 millió forint van a számlán. Számolja ki a kedves olvasó, hogy abból a pénzből mennyi emberen lehetne segíteni.
Ennyit a tiszta szívvel élő spirituális emberekről, szolgákról.

A krisnás fiú azt hiszi, hogy az ételosztást a kedves járókelő adakozónak köszönheti a város, holott ez nem pont így van, mert az, amit ott begyűjtenek, abból egy fillér sem megy az ételosztásra. Az ételosztást megoldják élelmiszerbankokból, állami is ad erre támogatást, vannak gyártók, akik szívesen megszabadulnak a feleslegessé vált termékektől stb. Rengeteg a felesleges élelmiszer, főzni is alig kell. Pénzt sem kell erre fordítani.

Szóval visszatérve a tiszta szívű szint eléréséhez, hogy az most tulajdonképpen mi az. Egyenlőre a tiszta szívűséget nem nagyon tapasztaltam az egyházban, s nem is erről szól a dolog, mint az ki is derült -- éppen az ellenkezőjét látjuk.

A krisnás srác bevette, hogy a munka, amit végez, attól lesz tiszta szíve, és lesz odaadása Isten felé és szeretet a szívben. Manipulatív szektafilozófia az, hogy pusztán a fizikai test mozgatásával, az izom mozgással, szolgálattal, tevékenységgel, egyházi utasítások végrehajtásával, munkával, szorgalommal a szívben változás indul el, s eléred a tökéletes tiszta lét állapotát. Az egyház miért nem azt tanítja, hogy pl. a szentírások tanulmányozásával éred el a tiszta szív állapotát? Miért pont a munka? Még egyszer: sokakat ismerek, akik évtizedek óta szolgálnak az egyházban, de ugyanígy reménykednek, hogy majd egyszer megtisztulnak, szívből szeretettel fognak élni Istenben... erre nincs példa , de azért mert rossz a folyamat, és mert ez nem mindenkinek való.

Osztogatják minden jött-ment embernek a Bhagavad-gítát. Most minek, amikor úgy se olvassa el rendesen, aki meg elolvassa az sem érti meg, aki meg azt hiszi, hogy érti, az meg félő, hogy beáll krisnásnak, és elküldik őt 1% -ozni könyvelőkhöz, mert milyen jó buli.
A Bhagavad-gítá végén Krisna el is mondja, hogy a Gíta filozófiáját ne adjuk át csak úgy bárkinek, mert ez helytelen. Ott az utasítás Krisnától, hogy széles körben, akárkiknek nem szabad átadni a tudást, mert nem tud vele mit kezdeni, és még kitudja, hogy Krisna miért kérte ezt barátjától. Erre meg 10ezrével adják-veszik a Gítát. Persze pénz van belőle, jó álca arra, hogy a sükebóka azt higgye, hogy ennek van értelme, és amit csinál az erről szól. Ez fedő tevékenység valójában.

Én azt mondom, hogy a prédikálásnak semmi értelme nincsen. Ez amolyan idejétmúlt erőszakos középkori tett. Akit érdekel a tudás, a téma azt úgy is megtalálja. Ha az ember megérett rá, akkor megkapja a beavatást, de ha nem érett meg rá, akkor teljesen mindegy mennyit dolgozik, v. olvas, nem lesz eredménye.

Közel 500 000 000 forintot gyűjt be az egyház a 2% után, és + van az egyháznak egy évek óta tartó harca, hogy 1,7 milliárdos tőkés befektetésekkel évi 109 000 000 forintot termeljen, amit 2020-ra meg szeretnének valósítani. De minek? Minek ennyi pénz, amikor a krisnások 300-an vannak? A múltkor összeszámolta. Krisna-völgyben vannak 100-an az tuti, Budapesten ha vannak 40-en. Na most oda a le a tanyára minek a százmilliók, amikor az elvileg egy önfenetartó közösség, ami az egyszerű életet hirdeti. Hová kell ennyi pénz? Olyan húdesok programot, tevékenységet az egyház nem folytat, ami elvinné a pénzt. Ezen mindig elcsodálkozom, de hamarosan okosabb leszek, gyűjtöm az infókat, és írom, ha van valami.