"Vigyázzat krisnás!"


Egyre több helyről hallom ismerősöktől, hogy a "krisnások" nagyon rámenősek, már-már túlzottan is zavaróak az utcákon, ahogyan kéregetnek, mert erőszakosak, és nyomulósok. Van egy idős bácsi, aki mesélte, hogy őt nagyon zavarja, hogy mindig megtalálják a Váci utcában. Akart ellene tenni, de meglepetésére a kérelmét elutasították....gyanús volt az ügy.

Ez a "krisnás" jelenlét az utcákon és tereken nem az, amit az alapító Srila Prabhupada jóváhagyott. Eredetileg úgy van, hogy a Haré Krisna mozgalom szerzetesei a yoga könyveket, kiadványokat árulják csekélyke adományért..és kész ennyi..., aminek a felét vissza kéne forgatni újabb kiadványok nyomtatásához, és a másik felét megtarthatják a szükségletekre, és ha pedig kevés a pénz, akkor ez van, akkor kevesebbet eszik a szerzetes, de nem úgy van, hogy erőszakoskodunk az ember előtt. Mára ez a mód megváltozott, és a "krisnások" csaláshoz folyamodtak, hogy még több pénzt gyűjtsenek.

A szöveg, hogy "Az ételosztásra gyűjtünk" az nem igaz, ugyanis az ételosztást az egyház megoldja más úton, adományokból, beszállítóktól, élelmiszer-bankoktól, innen-onnan. Szinte erre az ételosztogatásra alig költenek. Ha költeni kéne rá sokat, akkor nem is szerveznének nagy ételosztogatást. Nehogy má'  elhidd, hogy az egyház szeret segíteni a bajbajutottakon. Ugyan....átvertek téged is. AZ MKTHK senkin nem segít, ha nem kap cserébe ellenjuttatást. Ha nincs PR értéke, nincs újság cikk, HírTV, nincs kint a kamera, akkor nem csinálnák. Tudom, hogy annyira azért nem szeretik ezeket a hajléktalanokat....csak képmutatás a műsor, ami folyik a szimpátia megszerzése érdekében. Sajnos ez a valóság.

A Ratha-yatra szekeres felvonulás pl. egy veszteséges fesztivál. Jóval többe kerül, mint amit a téren betudnak szedni a szendvicsek, üdítők után, de ez egyszer egy évben lenyelik. Az igazi nagy kaszálás a Krisna-völgyben történik. Ott aztán nagyon rámennek, hogy visszaszerezzék a hiányokat. Erről korábban írtam részletesen.

Szóval, amikor a "krisnás", megállít, hogy ételosztanak és arra gyűjtenek, akkor azt ne hidd el, mert ez nem így van. Annak idején, amikor szerzetesként éltem, nekünk elmondták, hogy az Úr engedélyezi az ilyen fajta hazugságot csalást, az Úr kedvére van az ilyen trükk. ...jajdejó....Az egyház kihasználta, visszaél az ember hitével, és így manipulálnak, s manipuláltak engem is. Akkor benne voltam, 20-on évesen elhittem ezt, de ma már jobban ismerem a nagyon dörzsölt, okos Sátán munkálkodását.

Bűn az, amit csinálnak az utcákon, az árusítások, a templom udvarában zsibvásárt rendeznek, ahol imádkozni kéne csak és spirituális értékeket keresni, de nem ezt teszik: árusítanak, eladnak, kereskednek pénzt szednek, és igen magas árakat kérnek a portékákért. Ha Krisna, vagy Srila Prabhupada itt lenne, asztalokat borogatna.

Jaj mit tesztek az Úr nevében....

A csalás az nem éppen a legjobb mód annak, hogy elnyerjétek az emberek pénzét....
Könyveket osszatok, ne pénz gyűjtsetek....persze ahhoz kéne nyomtatni könyveket, mert az nem sok van....

Ha tisztaságban, igazságban, őszinteségben, szeretetben élnének valóban, akkor sokkal többre vinnék, mint most az üzletelgetéssel.

A hajléktalanon persze segítenek, a nyomorult kitudja milyen embernek bezzeg segítenek. Odanyújtják a kenyeret, megkérdezik, hogy hogy érzi magát...mindezt a kamera előtt nyilván....de ez csalás, mert mikor nekem volt problémám, én mentem segítségért Ő Kegyelméhez, az egyház vezető lelkészéhez, akkor csak félrebeszélés volt, meggyőztek arról, hogy nekem kell egyedül megoldani a problémámat, mert Ő ugyan nem tud közbenjárni... Hát hol van ilyenkor a Kegyelmesség? Hol van ilyenkor a kegyesség? Ilyenkor, amikor egy kis senki szerzetes nyavalyog és kér, és nincs ott a kamera, akkor elküldenek. Ó te kegyetlenség....de köszönöm, hogy ezt átélhettem...Köszönöm Uram, hogy megmutattad a sötétséget és a fényt!