Luxus élet a Rasamrta Kunjban

 A videó interjú több sebből vérzik melyről már írtam egy cikket itt nemrég, de a swami minden szavában van valami kiakasztó dolog, úgyhogy ismét átvesszük a témát.



Sivaram Swami az interjújában elmondja, hogy mindig is kereste a békés, csendes helyeket, ahol néhány bhakta él,  (??? )  akik éneklik a szent nevet, olvasnak, tanulnak. A swami békésen akarna énekelni a Hare Krisnát és aztán a Rasamrta Kunjnál ezt megtalálta luxus kivitelben, amire azt mondta, hogy „Igen, ez az a hely, amit kerestem.”

Az MKTHK megvásárolt pár lakást, darabját 150000USD-ért, ahová már be is költözött pár hónapja és ott is akar élni --mondja a "swami", aki a magyar yatra pénzéből nem ám templomokat létesít Krisna örömére, hanem nyugdíjas éveire házat, lakásokat vesz saját magának, saját érzéki öröme számára. Menten eldobom az agyam!!!   És aztán megint mondja, hogy Ő ilyen csodálatos helyet akart .... és persze meg is kapta a yatra pénzén.   ..  Így szép ez az anyagi világ. Nem is lenne jó elhagyni ezt a világot, mi???

CSEND, BÉKE, JAPA, OLVASGATÁS (csak tudnám mit tanulmányozna a swami? Talán valamilyen Otthon magazinokat olvasgatna vagy hasonlókat)

Szerinte a bhakta pont ilyen helyeket keres, (...hát ezt nem tudom honnan vette..)   ahol a bhakta tud meditálni a Dhámon...az Acaryak is ilyen helyen éltek --mondja.  Nos , én nem ezt olvastam, mert az Acaryak, akiről beszél, megtagadták azt is, hogy ruházkodjanak, s csak egy ágyékkötőt viseltek; napi 1 órát aludtak; Egy kevés rizst , vajat ettek, de volt hogy elfelejtettek enni is és szinte minden nap máshol aludtak.  Folytathatnám...de tény, hogy így éltek. Ezek az Acharyák komoly lemondásokat végeztek és nem dédelgettek anyagi vágyakat, nem álmodoztak kényelemről.


Sivarama Swami az anyagi élet élvezetének vágyáról tesz vallomást ebben a videóban, s így bizony megkérdőjelezhető a Swami tisztasága, mert ilyen vágyakkal a léleknek ismét meg kell születni ebben a világban és így SRS -nek is. 

Krisnát nem lehet elérni annak, aki anyagi vágyakat dédelget. Aki azt keresi, hogy hogyan lehetne boldog, hogyan élhetne kényelmesen, zavartalanul ebben a világban és közben meg Krisnához igyekszik, az egy ostoba személy, s ezt nem én mondom, hanem a Goswamik és Srila Prabhupada 1973. április 19.-én LA-ban:

„That is stated in the Caitanya-caritāmṛta that: "Somebody wants Me. At the same time, he wants material prosperity. He's a fool. He's a fool."

Érdemes lenne az 1974 október 6.-ai Mayapurban tartott előadását is meghallgatni ezeknek az állítólagos sannyāsīknak, akik magukat Srila Prabhupada tanítványainak mondják, mert nagyon tanulságos és pont azt magyarázza, hogy a bhakta, ha el akar jutni Krisnához, akkor akiñcanává, vagy niṣkiñcanává kell válni, ami annyit jelent, hogy anyagi vágyaitól, tulajdon érzettől, anyagi szükséglettől mentesen kell gyakorolnia a lelki életet.

…és ha azt gondoljuk: „Most már van nagy házam, most szépen és kényelmesen élek és kényelmesen alszom,” akkor az na gocaram, akkor Krisnát nem fogjuk megvalósítani. Akkor csak a kényelem valósul meg, nem Krisna. Akiñcana-gocaram (az, akit az anyagi téren kimerült ember könnyen elér.). Erre mindig emlékezni kell. 1974 október 6. Mayapur SB: 1.8.26. lecke

…de hát  kérem szépen ezt elfelejtettük. Sivarama Swami milyen példát mutat a tanítványainak és általában a bhaktáknak? Ő most mit képvisel tulajdonképpen? Most komolyan gondolja, hogy ez így helyénvaló?

Az anyābhilāṣitā-śūnyam  [Brs. 1.1.11].
A leckében még arról is beszél Srila Prabhupada, hogy a bahkta a saját  kényelme számára  soha nem kíván semmit. Aki Krisnához igyekszik és kész elérni őt, az a bhakta nem beszél így, mint Sivarama Swami a videóban.  A bhakta a saját kényelmére soha nem költ semmit, de ezzel szemben Sivarama Swami a magyar yatra nevében vásárolt egy csodálatos helyet magának Talavana épületben a Rasamrta Kunjban, aminek az értéke többször 150 000 USD (mert több apartmanról van szó).      ... No lám,  mire is jó az 1 % és egyébb más forrásokból befolyt pénz????

Kapcsolódó anyag:
http://aharekrisnamozgalom.blogspot.hu/2017/08/nyomozas-mayapuri-rasamrita-kunj.html
http://aharekrisnamozgalom.blogspot.hu/2017/09/sivarama-swami-szomszedsagaban-lehetsz.html

Ezeknek a sannyāsīknak újra tanulmányozniuk kellene a Krisna-tudat filozófiáját, és mellette hallgatni kéne Srila Prabhupada előadásait is!  Én napi 2-3 leckék fogyasztok...ezért vagyok ilyen okos...,   Nem spekulálok semmit, csak mint egy jó papagáj elismétlem amit Prabhupada tanít és így nem tévedhetek és ezeknek a sannyásiknak is ezt javaslom.

Sivarama Swami eléggé óvatlan volt ezzel az interjúval a lakosztályával a háttérben, a hozzáfűződő anyagi vágyait latolgatva, mert gyakorlatilag a bizonyítványát írja alá, mely szerint neki az anyagi világban kell maradnia egy darabig. Krisna vár rá, de SrS-nek még futnia kell pár kört azokkal együtt, akit Őt követik: a tanítványaival, mert ők is ugyanoda jutnak majd.... Rasamrita kunja helyett valamelyik Rasa bolygóra pl. a Rasatalára.

Sivarama swami a fentiekből ítélve a tanítványait anyagi vágyakra taníthatja csak, és a tanítványaiban inkább a karmí mentalitást fejleszti ki, de a tiszta bhaktit nem adhatja át nekik , nem tudja Krisnát átadni, hiszen Ő maga sem rendelkezik Krisna megvalósításával.

Ha megvalósította volna Krisnát, akkor anyābhilāṣitā-śūnyam lenne, niṣkiñcanasya bhagavad-bhajanonmukhasya, hogy nem vágyna semmire ebben az anyagi világban, s őt csak  Isten imádata érdekelné, és az, hogy feladva minden kényelmet, terjeszthesse a Krisna-tudatot, de a Swamit láthatóan a vágyai nem ebbe az irányba viszik. Hogyan akar így prédikálni.? Egyik podcastjában elmondta, hogy az elmúlt 30 éveben nem volt nagyon alkalma prédikálni.     ..na erről ki tehet?

Szóval, Sivarama Swami tanítványainak át kell tanulmányozni ezeket a tényeket!    .. Lássatok!!!!!!! Srila Prabhupada a te fő lelki tanítómestered! Srila Prabhupada egy tiszta bhakta, és Ő az, aki adja Krisnát és hazavisz Hozzá!!! Srila Prabhupada a szabadítód!!!! Ezt nem akarják, hogy megértsd, mert egyesek eszményi karrierként tekintenek a Guruságra, s mi lenne velük, ha csak sima szolgákként élnének?!!!!

Sivarama Swami jámbor ember, vallásos, mint oly sokan a világban, akik a vallásosságot arra használják, hogy meglegyen a dharmārtha-kāma-mokṣa, anyagi és világias helyzetet biztosító négyes tényező.

A vallást sokan azért űzik, mert így az Úr biztosítja nekik az anyagi szükségleteiket és ebből jön az artha, a gazdaság, a számla, a szép lakás, szép nagy ház, szép kert, nyugalom, és béke ,és kényelem és biztonság, és minden kellemes dolog stb. Viszont ezekkel nem lehet elérni Krisnát. Előbb ezektől meg kell undorodni. Le kell mondani minden ilyen kényelmes dologról, mert az ezekhez való ragaszkodás leköt az anyagi világba. Ez maya türkje a transzcendentalista számára.

Sivarama Swami jámbor személy és vallásos, és sok sok születés után végül Ő is megtér majd Krisnához, így ő is niṣkiñcanává válik. Én imádkozom érte, hogy sikert érjen el, s beteljesítse az emberi létforma kötelességét, amely az Istenhez való hazatérésben csúcsosodik ki. 

bhogaisvara-prasaktanam
tayapahrta-cetasam
vyavasayatmika buddhi}
samadhau na vidhyate
A Legfelsőbb Úrhoz irányuló odaadó szolgálat szilárd elhatározása nem születik meg azon személyek elméjében, akiket túlságosan vonz, és megtéveszt az érzéki élvezet, s az anyagi gazdagság.
 
Arjuna: Milyen jelekről ismerhetem fel azt, akinek tudata a Transzcendensbe merült? Hogyan, milyen szavakkal beszél ö? Miként ül, és
hogyan jár?

srí bhagaván uváca
prajaháti yadá kámán
átmany evatmaná tusta

Az ilyen személy feladott minden anyagi vágyat, s egyedül belülről az önvalóból merít elégedettséget.

Aki a háromfjta szenvedés ellenére is háborítatlan, akit a boldogság
nem mámorít, s aki mentes a vonzódástól, a félelemtől és dühtől, azt
rendíthetetlen elméjű bölcsnek hívják.
Aki mentes a vonzalomtól és gyűlölettől, s ha jó éri, nem ujjong, ha
pedig rossz, nem panaszkodik, az szilárdan gyökerezik a tökéletes
tudásban.

A megtestesült élőlény ugyan elállhat az érzéki örömöktől, ám az
érzékek tárgyai utáni szomj megmarad. Ettől csak úgy válhat meg, ha
előbb felsőbbrendű ízt tapasztal, és így tudata rendíthetetlenné válik.