Démonok és karmik megmérgezik a Hare Krisna mozgalmat



Fegyelmeztető szavak az Acaryaktól. Hamis guruk, karmik, jnyánik, démonok öltözhetnek bhakta ruhában, úgy néznek ki mintha..., de aljas szándékkal megmérgezik a Hare Krisna mozgalmat, s mindent, amit Srila Prabhupada adott, amit az Úr Caitanya Mahaprabhu és a Goswamik elkezdtek.

Résen kell lenni. Emlékezzünk Puthana démon esetére, aki szépséges megjelenésével mindenkit elbájolt, de Krisna leleplezte. Leleplezte a hamis bhaktát, a hamis gurut.

A csaló hamis személyeket, a démonokat úgy lehet leleplezni, ha napi 3 órát olvassuk Srila Prabhupada könyveit, követjük a szabályozó elveket, minden nap énekeljük a szent nevet. Krisna szemet adhat és megláthatjuk, hogy mi van a dothi, a sáfrány szín, a szári, a tilak és az öt soros mala alatt.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Idézetek Ő Isteni Kegyelme A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupadától

Az, hogy így megfeledkezik eredeti helyzetérõl, a dühnek, illetve az irigységnek köszönhetõ. Az élõlény a Legfelsõbb Úr szerves része, örök szolgája, ezért természeténél fogva sohasem lehet az Úrral egyenlõ mértékben része az élvezetben. Amikor azonban megfeledkezik errõl, s megpróbál eggyé válni Vele, akkor állapotát támisrának nevezik. Még a lelki megvalósítás útján is nehéz legyõzni az élõlénynek ezt a támisra mentalitását. Sokan vannak, akik hogy kiszabaduljanak az anyagi élet útvesztõjébõl, eggyé akarnak válni a Legfelsõbb Úrral. Még transzcendentális cselekedeteikben is jelen van ez az alacsony rendû mentalitás, a támisra. (SB 3.20.18)

Egy vaisnavának öltözött féltékeny ember egy cseppet sem örül, ha látja, hogy egy másik bhakta sikert ér el, mert elnyeri az Úr kegyét. Sajnos ebben a Kali-korszakban sok világi ember bújik vaisnava ruhába. Srila Bhaktivinoda Thákura Kali tanítványainak nevezi õket. Azt mondja: kali-celá. Arra utal, hogy van egy másik fajta vaisnava, az ál- vaisnava, aki az orrán tilakát, a nyakában pedig kanti gyöngyöket hord. Az ilyen ál- vaisnava csak a pénzzel és a nõkkel foglalkozik, s féltékeny a sikeres vaisnava. Bár vaisnavának tetteti magát, egyetlen foglalatossága az, hogy vaisnava öltözékében pénzt szerezzen. Srila Bhaktivinoda Thákura ezért azt mondja, hogy az ilyen ál- vaisnava egyáltalán nem vaisnava, hanem a Kali-yuga tanítványa. Kali tanítványából nem lehet ácárya pusztán egy bírósági döntés következtében. Világi szavazatokkal nem lehet vaisnava ácáryát választani. A vaisnava ácárya önragyogó, és nincs szüksége semmiféle bírósági határozatra. A csaló ácáryák próbálkozhatnak ugyan azzal, hogy bírósági határozat útján emelkedjenek felül a vaisnavákon, Bhaktivinoda Thákura azonban azt mondja, hogy aki így tesz, az nem más, mint a Kali-yuga tanítványa. (Cc., Madhya, 1.220, Purport)

Sok karmí van, aki bhaktának mutatja magát, az Istenség Legfelsõbb Személyisége azonban le tudja leplezni céljukat. A karmík az Úr tulajdonát önzõ érzékkielégítésükre akarják használni, a bhakta azonban arra törekszik, hogy az Úr tulajdonát Isten szolgálatában használja. A bhakta éppen ezért mindig különbözik a karmíktól, noha elõfordulhat, hogy a karmík bhaktának öltöznek. Ahogy a Bhagavad-gítá megerõsíti (3.9), yajñárthát karmano 'nyatra loko 'yam° karma-bandhana¤. Aki az Úr Visnunak dolgozik, az már megszabadult ettõl az anyagi világtól, és miután elhagyja testét, hazatér, vissza Istenhez. A karmít azonban annak ellenére, hogy kívülrõl szemlélve úgy cselekszik, mint egy bhakta, odaadás nélküli tettei megkötik, és így szenvednie kell az anyagi lét megpróbáltatásaitól. Így a karmík és a bhakták által elért eredmények láttán megérthetjük az Istenség Legfelsõbb Személyisége jelenlétét, aki másképpen bánik a karmíkkal és a jñ§níkkal, mint a bhaktákkal. SB 8.9.28-purport

BHAKTIVINODA THAKUR EZT ÍRTA:

“ Sri Caitanya Mahaprabhu utáni időkben, akik hittek Őbenne, elkülönültek a nem-bhaktáktól, hogy elkerüljék a társaságukat. Látva ezt Kali, elküldte álcázott képviselőit, hogy megmérgezze a Vaisnava sampradáyát. Vaisnavákként tettetve magukat, gonosz tanokat terjesztettek, és roppant intelligens bhaktákként jelentek meg, s csak a tiszta bhakták fedhetik fel valódi kilétüket. A legtöbb bhaktát -nem csak a nagyon kezdőket-- megbabonázzák a türkjeikkel. Ily módon Kali ügynökei szakértő módon a Vaisnava samradayaba bevezetik a karmát( szerk.: anyagias gondolkodás, pénzgyűjtés), a jnyanát (okoskodás, lásd a BHF iskola tevékenységét) és az anyabilasát (különféle anyagi vágyak: presztízs, hírnév, imádat, előjogok, pozíció), és ezzel eltörlik a Földről a suddha-bhaktit.”

Srimad Bhagavatam (7.4.14) Az asurák néha olyan hatalmat ragadnak magukhoz, hogy még Nárada Munit és a hozzájuk hasonló bhaktákat is arra kényszeríthetik, hogy õt szolgálják. Ez nem jelenti azt, hogy Nárada Hiranyakasipu alattvalója volt, de ebben az anyagi világban néha elõfordul, hogy az asurák nagy személyiségeket, sõt nagy bhaktákat is a kezükben tartanak.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Magyarországi Opportunista*-tudatú Hívők Közössége (MOTHK)

Jómagam egyértelműen látom már régóta, hogy a mozgalom --ha még lehet így nevezni-- nem az igaz Srila Prabhupada szellemében működik. A legtöbb józanabb külső személő számára látható, hogy pl. a Krisna-völgyi skanzen egy színház, ahol a pénz és a bevétel a fontos, s minden e köré van csoportosítva, de ez csak a jéghegy csúcsa.

Akik beköltöznek, azokat egyből kilökik az utcára pénz gyűjtögetni könyveladás címen, de az nem arről szól. Valójában csalás ez a gyűjtögetés, mert becsapják az embereket, hiszen nem is az ételosztásért koldulnak. Az ételosztás mizériát az élelmiszer adományokból megoldják könnyedén. Szóval, az egyiket kérdeztem, hogy hogyan áll az olvasással és azt mondta, hogy hajnali 2-kor kéne kelnie, hogy tudjon olvasni Srila Prabhupada könyveit, mert amúgy nem engedik és nincs rá idő sem. 
Számomra ez is bizonyíték, hogy nem a spirituális fejlődés, hanem az egyház fenntartása a fontos, hogy a főnökségnek kitermeljék a havi 400ezreket, hogy a Főmufti Swami tudjon menni nyaralni Goára, hogy tudjon magának venni apartmanokat Vrindávanban és Mayapurban, hogy állni tudja a gyógyszereit.

Ha a koldus bentlakó hozza az eredményeket, akkor befogadják és szeretik --még akkor is, ha meg sem közelíti a normális emberi viselkedés szintet,-- ha viszont nem hozza a napi bevételét, akkor ferde szemmel nézik, ha pedig van valami baja és nincs jó kapcsolata a bentiekkel, akkor lenézik, hibát keresnek benne, és aztán félrelökik. nem baj, ha így a bhakta arccal esik a sárba és megundorodva visszalép a tudattól. Megszabadultak tőle, nem kell fizetni a TB-t és nem kell érte felelősséget vállalni.

Az MOTHK senkire sem vesz felelősséget, csak akkor ha hozod az eredményeket, tolod a lóvét, nitya-seva, milliókat öntöd az egyház bankszámláira, stb. Magasról tesznek minden bhaktára, csak azért szeretnek, mert teljesíted a fentieket.

Srila Prabhupadát, a guruparamparát, Sri Caitanya Mahaprabhut csak eszközként használják, hogy a vezetőség, egyházfők, egyházemberek elérjék rejtett anyagi vágyaikat, s aztán az ártatlan spirituális útkereső pedig beleröppen ebbe a káprázatba és odaadja életét, ha kell, -10 fokban is kint van az utcán, aztán, ha jól mennek a dolgok, felavatja valamelyik csaló guru, akinek köze sincs Srila Prabhupadához, de még a Krisna-tudathoz sincs köze, és amikor ez ténylegesen nyilvánvalóvá válik, pl. amikor leesik a "guru", akkor meg a tanítvány összeroppan és kétségbeesve sír --láttam ilyet.

Az 5. ének közepe leírja a szerencsétlen lélek esetét, aki keresi az igazságot, de csalók markába végzi. Rúpa Goswami figyelmeztet könyvében, hogy az odaadás óceánjában rengeteg a cápa, vagyis a hamis guruk, akik áldozataikat keresik.

Én nagyon sajnálom azokat a szercsatlenül járt lelkeket, akik őszinték ugyan, de sajnos áldozatokká válnak a hamis embereknek. Ha nem ébrednek fel, akkor sorsuk meg lesz pecsételve és a csaló "gurukat" követve ők is mélyre csúsznak.

Annak idején a rokonaim aggódtak értem, mert szerintük egy szektához csatlakoztam, hát érdekes, mert valahogyan tényleg igazuk lett egy szinten, ugyanis az MOTHK valóban egy szekta, Sivarama Swami businessman diktatúrájával. Például Ő úgy gondolja, hogy Srila Prabhupáda halott személy és tőle már nem lehet diksát, avatást kapni. Ez istenkáromlás, eretnekség. Hol van itt már a spirituális megértés...?

Srila Prabhupada nevét használva csaló intézményt működtetnek, valójába kis birodalmukat építgetik, a jólét , az anyagi biztonság és a stabilitás a cél. Szó sincs Krisna-tudat terjesztéséről, hol van az már.....? Ha van is valami, az csak onnan lehet, mert azért mégiscsak a Hare Krisna mozgalom alatt működnek....de az egész egy megtévesztés és éppen ezért az emberek még nagyobb veszélynek van kitéve.

Nem vagyok irigy, ezeket nem azért írom. A célom, hogy az emberek lássák meg a valóságot. Emberek életeit teszi tönkre ez a rendszer, így ez a rendszer nem jöhet Krisnától. Továbbra is sokan fognak csalódni az egyházban, és ha a bhakta nagyon kezdő, akkor totálisan elfordulhat Krisnától. Veszélyes játékot űz az MOTHK és vissza kell térnie a helyes útra. Az első, hogy a híveknek ki kell rúgniuk a csalókat, a karmikat, a jnyánikat, és mindenkit, aki a Krisna-tudat neve alatt nyerészkedni akar és saját vágyait elégíti ki, amelyeket tisztességes úton nem tudna megélni.

"dharmaḥ projjhita-kaitavo ’tra paramo nirmatsarāṇāṁ ..."

Hogyan lehet ezt elkerülni? Hogyan lesz tiszta látásmódod?

OLVASD SRILA PRABHUPADA KÖNYVEIT NAPONTA 3 ÓRÁT!!!!!!!!!!!

*Megalkuvó: elvtelen, a pillanatnyi előnyökért a fontosabb célokat eláruló, a mindenkori helyzethez alkalmazkodó, kiegyezésre hajló. A pillanatnyi hatalmi érdekeket fontosabbnak tartja, mint a ragaszkodást az eredeti elvekhez, nézetekhez, filozófiához. Egy opportunista mindenben kedvében jár a főnökének a több pénz reményében.