A vegán őrületről Kadamba Kanan Swamitól



A vegán őrületről Kadamba Kanan Swamitól  https://www.kksblog.com/2016/11/vegans-toothless-tigers/ a másik megszólalása a témában https://www.kksblog.com/2014/03/to-be-or-not-to-be-vegan/

„Nos, két oldalú a történet. Az egyik az, hogy mi azt mondjuk a vegánoknak, hogy: Kedves vegánok, ti fogatlan tigrisek vagytok. Tényleg azt hiszitek, hogy megállítjátok az állatmészárlást? Álmodtok. Így ez nem fog megtörténni. Miért fordultak az emberek vegán szemlélethez? Valami erkölcsi okokból? Tiszteljük az idealizmusotokat, de a megoltásotok anyagi és ezért nem hoz sikert, mert hiányszik a transzcendentális személet.”

„Lehet, nem tetszenek az érvek, de figyeljetek egy kicsit. Tudtátok, hogyha tehéntejet vesszünk, amit felajánlunk Krisnának, s amint felajánlottuk a tejet Krisnának, akkor a tehén örök áldásban részesül?  Még akkor is, ha tehén szörnyű körülmények között van és levágják, akkor is az a tehén áldást kap. Jobb, ha felajánljuk Krisnának  a tejet, amennyit csak lehet, mint teljesen tej-böjtölünk.”

„Sajnos egy démonikus civilizációban élünk, de a tejtől nem szabad elfordulni, hiszen az emberi létformának a tej elengedhetetlen étek. A szervezet tejtermékekkel működik jól, a belek, csontok, sejtek, és a legfontosabb, hogy az agysejtek számára is fontos tápértékkel bír: a tej segít megérteni a védikus tudományt, memóriát fejleszti, stb. Srila Prabhupada ezzel kapcsolatban eléggé világos volt, hogy miért kell a tej. „

„Az USA-ban egyik alaklommal híre ment, hogy a tejet, D-vitamin pótlás miatt, csukamájolajjal keverik, de Srila Prabhupad erre azt mondta, hogy emiatt ne aggódjatok. Caitanya Mahaprabhu megvéd még ebben az áldatlan helyzetben is. „

Mostanság az Iskconban a vegánkodás terjed, s úgy néz ki a Krisnások vegánok lettek. Azt mondják, hogyha itt lenne Prabhupad, akkor vegán lenne Ő is. Hát ez nem biztos, hogy így lenne és lehet, hogy egyáltalán nem mondana ilyet. A probléma abban áll, hogy Srila Prabhupad szájába adnak dolgokat,v. az Ő nevében lépnek a vegán útra. Szóval, most Ő nincs itt és éppen ezért, minden úgy kell csinálni, amit mutatott és mondott és NEM azt, amit mondana. Kitalálhatjuk azt, hogy „Hát úgy néz ki a 4 szabály nem működik, s legyen csak három.” Ebben az estben csúszdára kerülünk és nincs visszaút. – írja Kadamba Kanan swami

Kadamba Kanan Swami gondolatát az alábbiakkal egészíteném ki:

Nem az étkezésüket kell megváltoztatni a bahktáknak. A Krinsa-Tudatnak nem ez a missziója, hogy a Kali-yuga korszakának a nyomására a Vaisnava megváltoztassa az életvitelét, felülírja a murtimáda szabályait stb. A világot kell megváltoztatni és így lesz boldogság és boldogak lesznek a tehenek is. 
A Krisna-tudat mutatja meg, hogy milyen finomakat lehet főzni ghí hozzáadásával. A Krisna-tudat mozgalma mutatja meg, hogyan kell élni, s nem a Kali-yuga vegánjai mondják meg, mi az igazi ahimsa. Ők ezt nem értik. 

Ha a Krisna-tudat népszerűvé válik, akkor a társadalom átszerveződik és a tehenek védelmet fognak kapni. Inkább ezen kell dolgozni, hogy ez minél hamarabb megtörténjen, de addig folytatni kell a prédikálást és be kell mutatni a Krisna-tudatot a társadalom javulása érdekében.

Tehát ajánld fel Krisnának annyi tejet, amennyit lehet; készíts finom prasadamot gheeből, stb.ből; mutasd meg milyen finom a Krisna prasadam.