A Krisna-tudat missziója többre hivatott annál, hogy szimplán a "szegények" gyomrát töltse meg


Sokan nem is tudják, hogy jelen pillanatban a hazai Krisna-tudat képviselői nem is a misszió szerint járnak el. Vannak lefektetett elvek, spirituális szabályok, amiket vissza kellene állítani.

Simán csak ételt osztani nem tartozik a Krisna-tudat missziójához. Ez igazából értelmetlen dolog, mert ha nem kapják meg az ételt, azt a kenyeret karácsonykor ezek a szegény emberek, akkor sem halnak meg. Az Úr így is úgy is gondoskodik róluk, hiszen nityo nityānāṁ cetanaś cetanānām: eko yo bahūnāṁ vidadhāti kāmān -írja a szentírás, azaz hogy létezik egy élőlény, aki a többi sokaság felett álló Legfelsőbb élőlény és Legfelsőbb lélek , és Ő  mindenki kívánságát teljesíti, s ellátja mindennel ami szükséges.

Ahogyan az elefánt megél a sztyeppéken, rengeteget kell ennie, de az Úr ellátja őt élelemmel, és még  sok-sok milliárd élőlényről gondoskodik, akiknek még keresetük sincs. Gyakorlatilag a Föld bolygó lakosainak 90%, ha nem több, szegény, nincstelen, nélkülöző...csak annyi jut nekik, amennyit a az Úr ad a természeten keresztül. Ezzel kell beérniük.

Valójában a Világ teljes és tökéletes és nincs hiány, és minden élőlény sorsszerűen annyit kap, amennyi neki jár.

A Krisna-tudat missziójának a szemlélete az, hogy mivel minden meg van: van élelem, van stb., de lélekben a lakosok igen nagy része nem érdeklődik Visnuról, Krisnáról, Istenről és ezért szinte mindenki szegény. Ez az egyedüli szegénység...a spirituális kiszáradás számít szegénységnek és így mindenkinek jár a lelki táplálék és ezt prasadam osztásával lehet a leghatékonyabban orvosolni, mert a prasadam az orvosság, lelki étel, mely táplálja és fejleszti a Krisna-tudatát.

A Krisna-tudat mozgalma elvileg az Úr Krisnának feláldozott ételt osztja, amit prasadamnak neveznek: Krisna kegye ez az étel, mert az ilyen megszentelt étel már átalakult, és aki elfogyasztja, az megkapja Krisna kegyét, ami által lelkileg, spirituálisan gazdagodni fog. Ez az igazi jótétemény a lélek számára.

A Krisna-tudat a lelkek gazdagodásáért van. Mindenki éhezik, de valójában spirituálisan éheznek az emberek. Megetetheted szimpla bolti ennivalóval, de azzal igazából lelkileg nem segíted, és így a Krisna-tudathoz nem fog közelebb kerülni ( a nincstelen az Úr kegyéből kap enni valahonnan, ez garantált.)

Persze trükkösen van megoldva...nem osztanak prasadamot, de megy a kirtan a háttérben  :) hát reméljük, hogy ez használ, de a prasadamnak nagy ereje lenne. Van kirtan, de nem osztanak prasadamot, akkor az áldozat gyakorlatilag sikertelen. S ez az áldozat így nem teszi elégedetté Srila Prabhupadot, az Úr Caitanyat, Krisnát és a világot.
Viszont jó sok lesz a szimpatizáns...  :) 

Melyik a fontosabb? 
A Krisna-tudat valódi missziójának teljesítése, vagy inkább a PR, a társadalmi beilleszkedés, a szimpátia, a presztízs a fontosabb...?