Puri Maharaja megerősíti, hogy Prabhupad ritvikeket jelölt ki a jövő számára, nem gurukat


Ebben a videóban Srila Prabhupáda legkedvesebb istentestvére B.V. Puri Maharaja arról mesél, hogy mikor Srila Prabhupadától megkérdezte, hogy miért jelölt ki 11 gurut, mert így hogyan lesz akkor egység és harmónia, erre Srila Prabhupad azt válaszolta, hogy Ő nem gurukat nevezett ki, hanem ritvikeket. Erre Puri Maharaja mondta Srila Prabhupadának, hogy oké most ezek 11-en ritvikként működnek, de amint elmész, egyből guruk lesznek.
Erre Srila Prabhupada azt válaszolta, hogy most mit tehetnék.

"Hogy jelölhettél 11 gurut?" "Hogy lesz így harmónia 11 guruval?" "Egy guru kell nem 11" Ezen a sok guru-rendszeren, ami ma is működik, Puri Maharaja is mosolygott, de Puri Maharajának világossá tette Prabhupad, hogy nem erről van szó, Ő nem ezt akarja.

Srila Prabhupad 1977-ben kinevezte a ritvikeket 11 személyről volt szó, akikből valóban Prabhupád eltávozta után 1978 tavaszán valódi acaryákként léptek elő...a félelmük és aggodalmuk beigazolódott végül és ez nagy keserűséget okoz Srila Prabhupad istentestvérének is. és minden bizonnyal kesereg Srila Prabhupada is látva, hogy megváltoztatták a rendszert, ami mára már bárkilehetguru-rendszerré nőtte ki magát.

Itt B.V. Puri Maharaja a tanú arra, hogy Srila Prabhupada nem akart ő maga után Gurukat hagyni és szomorú tényként fogadta el, hogy lehetséges a ritvik kinevezéseket átírják guru kinevezésekre, miután Srila Prabhupád eltávozik...ez mutatja, hogy Prabhupad ritvik avatási rendszert tervezett, nem sok-guru rendszert.

B.V. Puri Maharaja megjósolta, hogy az iskcon nem fogja tudni teljesíteni a missziót.

A videó végén pedig arról beszél, hogy az önjelölt guruk nem maradhatnak a helyükön, s idővel le fognak esni és ez már látható az ISKCON-ban. Szinte minden évre jut egy leesés botrány. Hibás a rendszer, mert nem követik az Acaryat.