Sivarama Swami és a titkárnője vs. védikus kultúra vs. varnasrama-dharma

Manjari mataji Sivaram Swami titkárnője
Sivarama Swami nagy lelkesen tartja ezt a hosszú előadást a védikus kultúra bevezetésének a szükségességéről, azaz a varnasram-dharmáról, hogy az milyen fontos és hogy Srila Prabhupáda mennyire akarta ezt a rendszert, de egy hihetetlen, elképesztő formában adja közre ez a sannyasi rendben élő Swami, mert egy női személlyel van összezárva egy szobában, ahonnan közvetítik az előadást.

Sivaram Swami beszél a daivi-varnasram védikus kultúrájáról, miközben Ő maga egy titkárnővel dolgozik együtt, még a prezentációja alatt is. Minek fogadott maga mellé titkárnőt? Mégis, hogyan akarja így képviselni Sivarama a védikus civilizációt, ha maga mint sannyasi semmibe veszi a tiltást: nőkkel nem társulni? Vajon most így Sivarama valóban szakértő e kérdésben? Bízhatunk benne? Annak ellenére, hogy egy titkárnővel van, elismerhetjük Őt, mint hiteles személy, aki hitelesen képviseli a varnasram-dharmát? Miközben nézzük a videót ezen azért gondolkodjunk el és az alábbi idézeteken is:

A vallás nevében mindenféle értelmetlen gazemberséget megtehetsz, és ha ezt a vezetők engedélyezik, „Igen megteheted.” Vivekananda megtette. Vivekananda megtette. „Igen, nincs különbség a hús evés és a hús nem evés között, bizonyos vallási szempontból.” Ezt prédikálta, és Ramakrisna Misszió sannyasiai ettek húst, ittak alkoholt, NŐI TITKÁRT vettek magukhoz, és minden egyebet. Chinmayananda ugyanezt csinálta. Ismerem az Ő életét. Addig, amíg nem válsz Krisna-tudatúvá, nem tudod feladni ezeket a rossz magatartásokat. Ez a tesztje. 
–Srila Prabhupáda reggelis séta, 1974. április 24.

A brahmacari, vanaprastha és a sannyasi teljesen elfeledik a nőkkel való társulást. Csak a grihastának megengedett a nővel való társulás bizonyos szigorú szabály keretében…más okból való társulás elvetendő. (CC Madya 22.88-90.)



A jelenség, hogy ezek a "szentek", al-sannyasik nőkkel társulnak, kollégájánál Sainandana "swami" esetében is megjelenik, ...ez valami kórság az ISKCON-ban?