Sulocana prabhu a mi hősünk


"Az egyetemes hazugság korában igazat mondani forradalmi tett." - George Orwell.

Sulocana 1986. május 22.-én gyilkolták meg Los Angelesben, két nappal az után, hogy kiadta a The Guru Business c. könyvét, amelyben kifejti, hogyan tértek el a Hare Krisna mozgalom vezetői a tiszta útról, amelyet az alapító-acarya, Ő Isteni Kegyelme A.C Bhaktivedanta Swami Prabhupada fektetett le.

Sulocana volt az első bhakta, aki felismert, hogy a kinevezett guru-rendszer és a GBC politikája hazugságra épül. Felismerte, hogy azt a tizenegy önjelölt „gurut” Srila Prabhupáda 1977-ben nem diksa-gurunak jelölte ki.

1978 tavaszán a tizenegy személy kinevezte magát valódi acaryanak, s kidolgozták a zóna-acarya rendszert és azok központjait; saját tanítványokat kezdtek avatni; kiépítették az imádatukhoz szükséges liturgiát, amihez a BTG magazin is hozzájárult a 80’-as évek folyamán, s mindeközben beindult a szűrő program is, azaz eltávolították azokat az isten testvéreket, akik nem értettek egyet a rendszerrel. Sokakat csak megvertek, de volt, akit megöltek a kimondott igazság miatt...

Sulocana prabhu birtokába került néhány a rendszert megingató levél és dokumentum, amiket próbáltak tőle elszedni. Megmondták Sulocannak, hogyha nem adja vissza a dokumentumokat, akkor lámpavasra fogják felkötni, de Ő, félelmet nem ismerő módon mégis megírta a könyvét, leleplezte ezzel a tanítványi láncolat nevében működő csalást. Megölték.

Az ISKCON vezetőség által féltve őrzött és rejtegetett dokumentumok között szerepel a május 28.-ai úgynevezett „Kinevezés” felvétel, amelyben Srila Prabhupádától a következőt kérdezik: „A kérdésünk az avatások jövőbeli lezajlásával kapcsolatos, főleg akkor, amikor Te már nem leszel velünk. Szeretnénk megtudni, hogy hogyan fognak majd az első és második avatások lezajlani.” Srila Prabhupada azt válaszolta: „Igen. Néhányotokat ajánlani fogom arra, hogy acarya képviselő legyen.” Utána Tamal Krisna kérdezi, hogy „Ezt úgy nevezik, hogy ritvik acarya?” Erre Srila Prabhupada helyeselte, hogy „Ritvik. Igen.”

Ezt a beszélgetés Sulocana prabhu publikálni akarta és ezért megölték.

Az eltitkolt dokumentumok között ott az a levél is, amit ma július 9.-ei levélként ismer a bhakta közösség. Ez a Srila Prabhupád által kiküldött körlevél az összes vezetőnek szólt, melynek lényege, hogy ezen túl acarya képviselők fognak avatni Srila Prabhupáda nevében, miután Ő eltávozik.

Ebből a levélből és a többi féltve őrzött dokumentumokból mára már szabadon idézget a vezetőség, de korábban emiatt megöltek egy bhaktát.

Sulocana könyvével napvilágra került az igazság, s ma az internetnek köszönhetően ez szabadon terjed. 1986-óta már számtalan hasonló írás jelent meg, de magyarul még soha és ezt próbálom pótolni ezzel a bloggal.

Őszentsége Sulocana prabhu nagyon szerette Srila Prabhupádát és Ő inkább meghalt érte, minthogy végignézze, hogyan mossa el Prabhupáda misszióját a hazugság és a csalás árja.

Az igazságot a hazugság nem tudja megmásítani, legfeljebb betakarni - de ezt sem örökké. (Szent-Gály Kata)


Dokumentum videó a gyilkosságról Puranjan prabhu a barátja elbeszélésében: